.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Pettson és Findusz
Helyszín: Budapest Bábszínház, 1062 Budapest, Andrássy út 69.
Leírás:
zenés bábjáték 4 éves kortólSven Nordqvist Pettson és Findusz-történetei világszerte népszerűek mind az óvodás-kisiskolás gyerekek, mind szüleik körében. A címszereplők egy egyedül élő falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz. Findusz - mint minden gyerek - ezer kérdést tesz fel, és ha nem tetszik neki valami, világgá megy. Pettson pedig - épp úgy, mint a felnőttek - szabályokat állít fel, olykor elveszti türelmét, de mindennél jobban szereti szeleburdi macskáját. Az előadás tere meleg színekkel, különös bútordarabokkal egyszerre idéz meg egy ideális gyerekszobát és egy ezermester műhelyét: számtalan zug, fiók, sarok segíti a játékot. A gyerek- és felnőttszemszög egyidejű bemutatása arra is alkalmas, hogy a nézők, a szülők és a gyerekek magukra és egymásra ismerjenek.

KRITIKÁK AZ ELŐADÁSRÓL:

Bereczki Csilla egyetemi hallgató rendezte az előadást, s biztatást adott arra nézve, hogy nyerünk majd egy tehetséges ifjú bábrendezőt. Ez az előadás minden elemében - formavilágában, színeiben, ízlésében, humorában, ritmusában, színészi koncentrációjában - jól sikerültnek, ígéretesnek hatott.

Stuber Andrea naplója

Ha Findusz engem kérdezne, erre a diplomamunkára ötöst adnék, vagy egy Pettson-féle csapágyat. A muklák biztos elintézik, hogy így legyen.

Képek:
Időpontok:
2020.09.25 15:00
2020.09.27 15:00
2020.10.29 15:00
2020.10.30 15:00
Jegyárak:
1900 Ft
.