.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Vámpírok bálja 2022.
Helyszín: Magyar Színház, 1077 Budapest, Hevesi Sándor tér 4.
Leírás:

Roman Polanski eredeti, nagy sikerű színpadi rendezését nemzetközi alkotógárdával, új köntösben állítja színre a PS Produkció a Magyar Színház épületében. Az 1997-es bécsi bemutató után Stuttgart, Hamburg, Varsó és Berlin közönsége csodálhatta ezt a minden ízében különleges, fanyar humorú, lenyűgözően látványos, lehengerlően lendületes musicalbombát. Eddig 5 millió nézőt vonzott szerte a világon a mára már kultikussá vált vámpírparódia. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiái hűen követik a Polanski által megálmodott történetet. Michael Kunze szövegkönyve költői megjelenítése a vámpírok borzongató és groteszk antivilágának. A magyar fordítás az eredeti szövegkönyv líráját, mondanivalóját megtartva és azt a magyar nyelv egyedülállóan kedves szófordulataival gazdagítva Miklós Tibor munkája, akit több mint száz sikeres musical írójaként, fordítójaként ismerhetünk. Dennis Callahan világhírű koreográfus fergeteges táncait csak a magyar előadáson látható elemekkel egészíti ki. A Vámpírok bálja musical minden eddiginél látványosabb magyar bemutatójának díszleteit és jelmezeit a nemzetközileg elismert Kentaur tervezi.

A cselekmény a 19. század végén játszódik a vadregényes, havas Erdélyben. Abronsius professzor a rettenthetetlen vámpírvadász fiatal asszisztensével, Alfréddal követi a vámpírok nyomát. Megérkeznek Chagal fogadójába, ahol mindenütt füzérekben lógnak a vámpírriasztó fokhagymák. A falu lakói közül senki sem ismeri el, hogy a közeli kastélyban vámpírok élnek, bár az ellenszer, a fokhagyma iránti vonzalmuk már a megszállottság határát súrolja. A romantikus és érzelmes Alfréd szerelmes lesz a fogadós lányába, aki hasonló érzéseket táplál iránta. A lány ártatlanul igéző énekére megjelenik a vámpírgróf Krolock és meghívja Sarah-t a közeli kastélyában tartandó bálba. Sarah-ban vágyakozás ébred a gróf és a vámpírok halhatatlan világa iránt. Ez az olthatatlan vonzalom még sok izgalmas bonyodalmat okoz, melyet a vámpírok különös világában csetlő-botló vámpírvadászok humoros kalandjai fűszereznek.

Krolock: Egyházi Géza
Sarah: Andrádi Zsanett
Alfréd: Mihálka György
Professzor: Pásztor Ádám
Chagal: Pavletits Béla
Magda: Sári Éva
Rebeka: Csóka Vasass Kinga
Koukol: Feicht Zoltán
Herbert: Pirgel Dávid
Nightmare I: Bot Gábor
Nightmare II: Szentirmai Zsolt
 
 
 
Piros csizmák szóló: Horváth Zita, Finta Gábor, Fekete vámpír: Finta Gábor, Túri Lajos Fehér vámpír: Ködmen Krisztián, Házi Tamás  Ensemble: Török Anna, Ajtai Beáta, Szegő Adrienn, Pásztor Ádám, Mihálka György, Szentirmai Zsolt, Jenei Gábor, Lopusny Anna, Szabó Anikó, Demeter Nóra, Nagy Sarolta, Sallak Petra, Sinkó Réka, Kaló Judit, Kiss Ernő Zsolt, Ködmen Krisztián, Feicht Zoltán, Csepi Ádám, Király Béla, Házi Tamás

 

Képek:
Időpontok:
2022.08.25 19:00
2022.08.26 19:00
2022.08.27 15:00
2022.08.27 19:30
2022.08.28 15:00
2022.08.28 19:30
Jegyárak:
11900 Ft
12900 Ft
13900 Ft
4500 Ft
6900 Ft
7900 Ft
9900 Ft
.