.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Egy komcsi nyanya vagyok!
Helyszín: Katona József Színház, 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6.
Leírás:

Játssza:
Csoma Judit m. v.

80 perc, szünet nélkül

Zenei munkatárs:
Keresztes Tamás


Külön köszönet Jordán Adélnak!


Máté Gábor
Tóth Judit
Balázs Krisztián
Cziegler Balázs
Szőke Dávid
Wéber Edina
Kovács Ildikó
Fodor István
Fórián Péter
Szmerek Tamás


fotó: Gordon Eszter

Az "Egy komcsi nyanya vagyok!" Dan Lungu első, magyar nyelven megjelent regénye, amely a ’90-es években játszódik. Egy nyugdíjas fémipari szakmunkásnő, Emilia Apostoae meséli el életét, sok humorral és (ön)iróniával. A történet vezérfonala a népszerű sztereotípia: "az előző rendszerben jobb volt".

"Néhány napja, amikor Țucu épp itthon volt, megkérdeztem tőle, tudja-e, hogy vasárnap választások lesznek? Mondta, hogy tudja, falura is elment a híre, mert Bolohan hívei egy kamionról ingyen sört osztottak a mezőn. És ő is elvett egyet. A liberálisok meg golyóstollat osztogattak. Megmondtam neki, hogy ebbe a lakásba be nem hozza azt a golyóstollat. Megnyugtatott, hogy már elvesztette. És bárhogy szavazna, a tollra vagy a sörre, az egyiket hiába adták. És különben is, akármelyik nyer, úgyis lopni fog."


Dan Lungu román író, szociológus, politológus.1969-ben született a moldvai Botosaniban, jelenleg Iasiban él. A legnépszerűbb, legelismertebb, legtöbb nyelvre lefordított kortárs román író. Az "Egy komcsi nyanya vagyok!" című regényét eddig több mint 10 nyelven adták ki. Magyarul megjelent másik regényének címe: "Hogyan felejtsünk el egy nőt."

Képek:
Időpontok: .
Jegyárak:
2500 Ft
.