.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Szent Péter esernyője
Helyszín: Karinthy Színház, 1118 Budapest, Bartók Béla ut 130.
Leírás:

vígjáték 2 részben

(Játékidő: kb. 150 perc) 

 

Színpadra írta: DERES PÉTER

SZEREPLŐK

Münzné - zsidóasszony
 
Ancsura - Wibra anyja
Adamenczné - glogovai parasztasszony
Lonka - a lánya
Wibra György - besztercei ügyvéd
Szlávik - glogovai paraszt
Gongoly - glogovai paraszt
Majzik - glogovai tanító
Bélyi János - glogovai pap
Bélyi Veronika - a húga
Sztolarik - Wibra gyámapja
Billeghi - Bélyiék szolgálója - Szent Péter
Madame Kriszbay - társalkodónő

Vajon lehet-e európai település a tót Glogovából? Ez foglalkoztatja a helybéli intelligenciát. Gongolyt, Szlávikot, Majzikot és Adamecznét.

Amikor az elmaradott Glogovára új plébános, Bélyi uram érkezik, különös csoda történik. A viharban Szent Péter egy piros esernyőt borít Bélyi uram kishúgára, Veronkára. Ezzel megindul Glogova felvirágzása. Megújul a paplak. Veronkához francia nevelőnőt szerződtetnek. Özvegy Münz Jónásné személyében pedig a városkában fellendül a kereskedelem is…

17 év múlva Veronka eladósorba kerül. Megismerkedik Beszterce híres ügyvédjével, Wibra Gyurival. A fiatal, feltörekvő jogász és a Szent Péter esernyőjének áldásával felnőtt papkisasszony azonnal egymásba szeret. Közéjük áll azonban Wibra Gyuri öröksége, amelyet megboldogult apja egy esernyő szárába rejtett. Megindul a harc a vagyonért.

Mikszáth Kálmán derűt és bölcs humort sugárzó regényéből Deres Péter dramaturg és Karinthy Márton rendező karácsonyi meglepetést, új színpadi játékot készített, amely ragyogó szerepekkel ruházza fel Pogány Juditot, Egri Katit, Vándor Évát, Pusztaszeri Kornélt, Klem Viktort és a többieket.

Képek:
Időpontok:
2020.10.23 19:00
Jegyárak:
3550 Ft
3950 Ft
4250 Ft
.