.

Rendezvény részletes nézet

Cím: A bajnok
Helyszín: Katona József Színház, 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6.
Leírás:

Puccini A köpeny című operája nyomán írta Pintér Béla
Zenei munkatárs: Kéménczy Antal

Szereplők

Rezes Judit, Nagy Ervin, Jordán Adél, Kulka János, Pálmai Anna, Elek Ferenc, Rajkai Zoltán

Úgy tíz- tizenöt évvel ezelőtt, amikor a Gyévuska című közös operánkon dolgoztunk Darvas Benedekkel, Pucciniről beszélgetve én a Pillangókisasszonyt dicsértem neki, mire Bence azt mondta, mestere, Petrovics Emil szerint van egy jobb is: A köpeny, mely nemcsak Puccini munkásságának legjobbja, hanem az egész operairodalom csúcspontja is. Aztán amikor meghallgattam, rögtön elvarázsolt a gyönyörű nyitány, mely egyszerre jeleníti meg a zenedráma színhelyét: a hol lágyan hömpölygő, hol félelmetesen örvénylő folyót, és vetíti előre a folyó partján élő emberek sodródását a tragikus vég felé. A továbbiakban is magával ragadott a zene tömény drámaisága és a szereplők lélekábrázolásának zenei finomsága, részletessége: a legapróbb rezdülésektől az érzelmi detonációkig.

Aztán mostanság - amikor újrahallgattam az operát - eszembe jutott, hogy milyen szépen rá lehetne illeszteni a zenére egy, a jelenkori Magyarországon játszódó, bizarr szerelmi háromszög történetét.

Szóval ez lesz. Veszem a bátorságot és átírom Puccini librettóját mai történetté. Zenei munkatársam ezúttal Kéménczy Antal, a nagyszerű zongoraművész lesz."
Pintér Béla

Képek:
Időpontok: .
Jegyárak:
2900 Ft
3900 Ft
5900 Ft
6900 Ft
.