.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Hóhérok
Helyszín: Katona József Színház, 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6.
Leírás:

1968. Megrendezik a mexikói olimpiát, Párizsban diáklázadások törnek ki, Richard M. Nixon lesz az USA elnöke, az Apollo-8 holdkörüli pályára áll, megszületik Céline Dion, a Varsói Szerződés hadműveletén belül magyar hadtestek vonulnak be Csehszlovákiába. Yellow Submarine.

Ebben az évben játszódik Martin McDonagh új darabja is.

Mit tehet a világ második legjobb hóhéra Angliában, amikor eltörlik a halálbüntetést? És ki volt az első? Törzshelyén, az oldhami kocsmában Harry Wade helyi celebnek számít. Míg a riporterek és az állandó kocsmavendégek várják Harry reakcióját a nagy hírre, Syd, Harry régi asszisztense és a furcsa Mooney egészen más szándékokkal ólálkodnak a környéken.

A Magyarországon is népszerű Martin McDonagh, több, mint húsz éve állt elő legelső fekete komédiájával, a Leenane szépe-vel, amelyet azután több, nagy sikerű, ír tárgyú darab követett, mint például a Vaknyugat, amely Gothár Péter rendezésében jelenleg is látható, vagy a Kripli, amely szintén Gothár-rendezésben, tizenkét évig volt műsoron Budapesten.

Most azonban, az ír témájú darabok után, a londoni Royal Court Theatre felkérésére, McDonagh először mutat be nem ír, hanem angol nyelven keletkezett, olyan darabot, ami Angliában játszódik, a szereplői angol emberek, ennek megfelelően humora is angol humor, és a középpontjában angliai történelmi esemény áll: a halálbüntetés 1965-ös eltörlése.

Szereplők

Harry                        Fekete Ernő 
Alice Rezes Judit 
Shirley Jordán Adél 
Syd Ötvös András 
Mooney Tasnádi Bence 
Fry Kocsis Gergely 
Clegg Vizi Dávid e.h. 
Arthur Bezerédi Zoltán 
Bill Mészáros Béla 
Charley Lestyán Attila e.h. 
Hennessy Kovács Tamás e.h. 
Pierrpoint Máté Gábor 
Őrök  
Börtönigazgató  
Orvos
Képek:
Időpontok: .
Jegyárak:
2500 Ft
3500 Ft
4200 Ft
4900 Ft
.