.

Rendezvény részletes nézet

Cím: II. Edward
Helyszín: Átrium Film-Színház, 1024 Budapest, Margit krt. 55.
Leírás:

II. Edward angol király vészterhes uralkodása és siralmas halása, a büszke Mortimer tragikus bukásával valamint Pierse of Gavestonnak, Cornwall nagy grófjának, II. Edward király nagy hatalmú kegyencének élete és halála, ahogy azt a nagyméltóságú Pembroke gróf szolgái nyilvánosan előadták.

"Hatalom, vagy szerelem? És ha szerelem, az milyen szerelem? Azaz, hogyan is gondoljuk a helyes szerelmet? Hogyan és miként kell szeretni? És hogyan és miként kell uralkodni? Mi az, hogy uralkodni? Isteni kegyelem, vagy szolgálat? Ha szolgálat, akkor mennyire kell és elvárt, hogy az uralkodó, emberként is csak uralkodó legyen, megszűnve embernek lenni? Vagy mennyire szerethet magánemberként, főleg, ha nem az elvárt módon szeret? Valóban meg kell érteni a népet minden körülmények között? Valóban elvárt, hogy háttérbe szorítsa önmagát a köz érdekében? Vagy valóban mindent megtehet, azért mert ő az uralkodó? Mi a hatalom? Nem tudom.
Vizsgálódom, szenvedéllyel, és kíváncsian. Mint az Erzsébet-kori Marlowe. Pofátlanul, pikánsan, cikis témát választva egy saját neméhez vonzódó király életének, szerelmének vizsgálatával. Nagyon sok zenével, mint egy régi melodrámában. Sok zenével, ami segít megérteni. Bízom benne, hogy hátha találunk válaszokat. És hátha megtudunk belőle valamit a máról. A mára figyelve. Nyugalom, nincs aktualizálás, csak kérdezés. Mert semmi sem fekete-fehér, még ha ma úgy is tűnik." (Alföldi Róbert)

Korhatár:

16 év

Időtartam:

180 perc

Szereplők:

Fekete Ernő

Jordán Tamás

Gyabronka József

Szatory Dávid

Makranczi Zalán

Radnay Csilla

Patkós Márton

Mihályfi Balázs

Medveczky Balázs

Fábián Szabolcs

Sztarenki Dóra

Képek:
Időpontok:
2018.12.01 19:30
Jegyárak:
4200 Ft
4800 Ft
5200 Ft
5800 Ft
.