.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Dorian Gray
Helyszín: Budapesti Operettszínház, 1065 Budapest, Nagymező u. 17.
Leírás:

"A lélek rettenetes valóság“ - mondja Oscar Wilde, a XIX. századi angol irodalom híres-hírhedett szerzője. Ezt példázza kultikus regényének, a Dorian Gray arcképének címszereplője, egy gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, aki oly kétségbeesetten szeretne örökké szép és fiatal maradni, hogy még a lelkét is eladná érte. És valóban, minden úgy történik, ahogyan szeretné; züllött, kicsapongó élete az arcán nem, csak a róla készült, gondosan rejtegetett fiatalkori festményen hagy rettenetes nyomokat...

A valóban színpad után kiáltó, vad szenvedélyekkel és tomboló érzékiséggel átitatott, misztikus történetből 1990-ben a zeneszerző Várkonyi Mátyás és az író-rendező Ács János és Gunar Braunke készített megrendítő musicalt. A darabot Németországban és Angliában is bemutatták.

A 2017/2018-as szezonban a Dorian Gray a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában, annak a Réthly Attilának a rendezésében kerül ismét színpadra, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán a librettista Ács János tanítványa volt.

  Szereposztás  
 
   
 
   
    Kocsis Dénes
Dorian Gray
 
   
    Homonnay Zsolt
Lord Henry Wotton
 
   
      Csengeri Attila
Basil Hallward
 
   
    Gubik Petra
Sybil Vane
 
   
    Janza Kata
Mrs. Vane
 
   
    Pesák Ádám
James Vane
 
   
    Kalocsai Zsuzsa
Queen Britannia
 
   
    Dézsy Szabó Gábor
Mr. Isaacs
 
   
    Papadimitriu Athina
Lotyótündér
 
   
      Braga Nikita
Adrien
 
   
    Vásári Mónika
Lady Windermere
 
   
    Petridisz Hrisztosz
Képek:
Időpontok:
2019.05.27 19:00
Jegyárak:
3500 Ft
5900 Ft
6900 Ft
7900 Ft
9000 Ft
.