.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Amerikai komédia
Helyszín: Budapesti Operettszínház, 1065 Budapest, Nagymező u. 17.
Leírás:

New Yorkban vagyunk, 1938-ban, a La Paz nevű luxushajó fedélzetén. Egy munkamániás, besavanyodott ifjú üzletasszony (Tony) és egy sármőr kalandor (Frank) viharos találkozásának lehetünk tanúi. A fordulatos történetről csak keveset szeretnénk elárulni, annyit azonban már most kiszivárogtathatunk, hogy a Monte Carlóba tartó tengeri úton különös figurák népesítik be a fedélzetet. Megjelenik például Tony vőlegénye, a degenerált pénzarisztokrata (Albert), egy brutális feleség (Edith), és az asszony terrorja alatt szenvedő rémült kis férfi (Alphonse), a tétova titkár (Benjamin) akinek kétszer is egy tibeti hangtál változtatja meg az életét, vagy épp Tony fékezhetetlen életkedvű anyja (Irene), aki legalább tíz évvel szeretne fiatalabbnak látszani a saját lányánál...

Nagy pénzek forognak kockán, és aki csak teheti, labdázik a másik szívével... Mindeközben pedig a luxushajón tombol a szving, a dzsessztörténet máig élő, legfényesebb korszakának vérpezsdítő muzsikája.

A zenét - a kornak megfelelő szvinges, dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal - az Artisjus- és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész, Bársony Bálint szerezte, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén.

A librettót és a dalszövegeket Lőrinczy Attila írta, a harmincas évek nagy sikerű színpadi szerzőjének, Aszlányi Károlynak azonos című komédiája alapján. Az előadás rendezője Réthly Attila.

Az Amerikai komédia színpadi jogait a Pentaton Koncert- és Művészügynökség képviseli.

 

Szereposztás

 

Janza Kata

Tony Roe, kőkemény üzletasszony

 

Homonnay Zsolt

Frank Anderson, kalandor

 

Bálint Ádám

Albert Morning, Tony udvarlója, széplélek

 

Földes Tamás

Alphonse Soupault, megfélemlített férj

 

Falusi Mariann

Edith Soupault, irgalmatlan felesége, taoista konyhafilozófus és harcművész

 

Felföldi Anikó

Mrs. Irene Roe, Tony anyja, fékezhetetlen életkedvű asszony

 

Brasch Bence

Benjamin Pershing, Tony titkára, titkos imádója

 

Cseh Dávid Péter

Benjamin Pershing, Tony titkára, titkos imádója

Képek:
Időpontok: .
Jegyárak:
2500 Ft
4000 Ft
5000 Ft
6000 Ft
9000 Ft
.