.

Rendezvény részletes nézet

Cím: AVATAR - Discover Pandora - A kiállítás
Helyszín: Andrássy Élményközpont (Párizsi Nagyáruház), 1061 Budapest, Andrássy út 39.
Leírás:

 

A számos metropoliszhoz hasonlóan immár Budapest is büszkélkedhet egy olyan élményközponttal, amely folyamatos befogadó teret biztosít a világban szerte nagy érdeklődést keltő tudományos, ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításoknak.

 
Korábban a főváros különböző épületeiben, alkalomszerűen és időszakosan bukkant fel egy-egy külföldről érkező nagy kiállítás. Az Andrássy Élményközpont a főváros szívében, az Andrássy út egyik legszebb, egyedülálló stílusú épületében, a Párizsi Nagy Áruházban mostantól egy olyan centrummá válik, amelyben egymást követik majd a világ legizgalmasabb, változatos élményeket felvonultató kiállításai.


A Párisi Nagy Áruház, korábban Divatcsarnok - az Andrássy út egyik legismertebb és legszebb épülete, története során több átalakítást élt át és számos különböző funkciót látott el. Az épület szinte egyidős a belvárost a Városligettel összekötő Sugárúttal, a magyar Champs-Élysées-ként elhíresült, az építésének ötletet adó id. Andrássy Gyula nevét viselő Andrássy úttal.Eredetileg a Terézvárosi Kaszinó háromszintes, neoreneszánsz stílusú épülete állt itt,amelynek leghíresebb nevezetessége a Lotz Károlyfreskóival díszített nagyterem volt. Az épületet az 1900-as évek elején francia mintára átépítették, és 1911-ben itt nyitotta meg kapuit az ország első modern nagyáruháza, az immár neoreneszánsz-szecessziós jegyeket elegyítő Párisi Nagy Áruház. A II. Világháború után könyvraktárként funkcionáló épületben 1958-ban nyílt meg a Divatcsarnok. Az Andrássy út 39. szám alatti ház 1967-ben műemléki védelmet kapott. 1999-ben az áruházat bezárták, 2005-ben újították fel és 2009-ben nyílt meg itt az Alexandra könyvesház. Mostantól pedig a patinás épület izgalmas belső terében megszületik Budapest legszebb kiállító-központja, az Andrássy Élményközpont.

Képek:
Időpontok: .
Jegyárak:
3400 Ft 12 évig hétköznap
4000 Ft 12 évig hétvége
4100 Ft diák/nyugd hétköznap
4700 Ft diák/nyugd hétvége
4800 Ft hétköznap
5500 Ft hétvége
.