.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Sárkányölő Krisztián
Helyszín: József Attila Színház, 1134 Budapest, Váci út 63.
Leírás:

Játszák

Fekete Réka Thália
Játszák Korponay Zsófia
Játszák Blazsovszky Ákos
Játszák Előd Álmos

Mesés lovagi torna

Na, hadd látom, van-e itt olyan bátor vitéz, aki akár még a sárkánnyal is szembeszállna, hogy megmentse Mufurcka királykisasszonyt?"

A Regős kérdésére ilyenkor, optimális esetben, akadnak jelentkezők. "De mondjátok csak, nem féltek a három próbától?" - nem szoktak. "Na, akkor ki is választok három lovagot. Te, te és te, gyertek föl ide a színpadra…" És ekkor kezdetét veszi a lovagi torna, ami fantáziánktól függően lehet a régiekre emlékeztető kopjás-lándzsás viadal, vagy bármely labdajáték, fánkevő verseny, kockatorony-építés. A győztes pedig elindulhat az elrabolt királykisasszonyért… Útján a magyar hiedelemvilágból ismert beszélő kismadár és táltos paripa segíti. Csak éppen a sárkány rabságában sínylődő Mufurckának nem akaródzik megszabadulni. Hogy mi köti rabtartójához, megtudhatjátok, ha eljöttök az előadására.

Janik László, eredetileg bábjátéknak íródott mesejátéka emberjátékká transzponálódik színészeink és a színpadra felözönlő, virágot, állatot, sárkányt és napocskát megszemélyesítő gyerekek által.

Az előadás időtartama:
1 óra / szünet nélkül
Képek:
Időpontok:
2020.11.18 10:00
Jegyárak:
2000 Ft
.