.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Budapest Bár koncert
Helyszín: MOM Művelődési Ház, 1124 Budapest, Csőrsz u. 18.
Leírás:

 

 

A koncerten a Farkas Róbert vezette zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Ferenczi György, Keleti András, Lovasi András, Szűcs Krisztián és Mező Misi.

A Budapest Bár különböző dalok cigányzenei feldolgozásával vált Magyarország népszerű zenekarává, különböző fesztiválok rendszeres fellépőjévé. A Budapest Bár tizenkét énekessel működik. Az együttes védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920, ‘30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokkal, jazz, pop, rock, klezmer és számos további műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt vezetője és alapítója, Farkas Róbert új lendületet akart adni a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban - fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatók a koncert rajongói között.

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob).

Képek:
Időpontok:
2020.11.12 19:00
Jegyárak:
4300 Ft
6500 Ft
7200 Ft
8900 Ft
.