.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Csárdáskirálynő
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 1131 Budapest, Margitsziget
Leírás:

operett két részben

2019. július 12. (péntek), 13. (szombat) és augusztus 9. (péntek), 10. (szombat) 20.00
Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A szövegét írták: Béla Jenbach és Leo Stein
Magyar szöveg: Gábor Andor
Az elmúlt évad hatalmas sikerű A cirkuszhercegnő bemutatója után a Szabad Tér Színház idén Vidnyánszky Attila vadonatúj rendezésében mutatja be a jó öreg Csárdáskirálynőt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Kálmán Imre, és egyben minden idők legnépszerűbb nagyoperettje 1915-ös fergeteges fogadtatása és 20. századi diadalmenete óta semmit sem veszített sem elevenségéből, sem népszerűségéből.

A Csárdáskirálynő a szokásos főúri és bohém szereplőivel, szerelmes bonyodalmaival és fülbemászóan édes dallamaival maga volt és lett a könnyedség emlékműve. Sokáig az "Éljen a szerelem!" címet szánták neki. A háború árnyékában született, bemutatóját sok minden nehezítette, mégis leírhatatlan siker volt, hiszen alkalmas volt arra, hogy javítsa a közhangulatot. Pontosan azt üzente, amire az adott pillanatban a legnagyobb szükség volt, hogy az élet szép és a világ voltaképpen egy nagyon jó hely. A mű körüli izgalmakat tovább fokozták a történetben felfedezhető áthallások az uralkodó családdal kapcsolatos korabeli pletykákkal, és ha ez nem volna elég, a Woodehouse-nak tulajdonított mondás szerint ez a Kálmán-operett "minden idők legjobb zenéje".
A margitszigeti közönség utoljára Garas Dezső 1985-ös rendezésében láthatta, Cecília szerepében Törőcsik Marival, a herceg szerepében Kálmán Györggyel, most pedig visszatér a színpadra az operettek etalonja, hogy együtt dúdoljuk a világszerte ismertté vált slágereket, és elmerüljünk az operett pompázatos világában, elmenekülve a "Rongyos élet" elől.

A Szabad Tér Színház és a Budapesti Operettszínház közös bemutatója.

 

Képek:
Időpontok:
2019.08.09 20:00
2019.08.10 20:00
Jegyárak:
3900 Ft
4500 Ft
4900 Ft
5500 Ft
5900 Ft
6500 Ft
.