.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Lear király
Helyszín: Spirit Színház, 1023 Budapest, Árpád Fejedelm útja 3-4.
Leírás:
tragikus szatíra

 

Perjés János  /  Borbáth Ottília  /  Tornyi Ildikó  /  Marjai Virág  /  Gulyás Dénes  /  Plaszkó Bence  /  Nagy Enikő  /  Zsiga László  /  Juhász RózaVarga Zoltán  /  Darvasi Áron  /  Gaál Dániel  /  Lengyel Kristóf

Történik Britanniában, a régi időkben.

Lear király úgy dönt, hogy a birodalmat felosztja három lánya között. Szokatlan döntését szokatlan órában hajtja végre, pillanatnyi szeszélyétől vezéreltetve összehívja a királyi udvart, majd leányaihoz a mesékből jól ismert, de a birodalom életében előzmény nélküli kérdést intézi: “Ki az közületek, ki legjobban szeret?" A legkisebb lány, Cordélia megtagadja a nyilvános vallomástételt, és ez olyan váratlanul éri a szeszélyes uralkodót, hogy legszeretettebb lányát kitagadja az örökségből, annak ellenére, hogy a hűséges Kent gróf figyelmezteti a királyt szörnyű esztelenségére. A legkisebb lánynak hozomány nélkül kell távoznia az udvarból, megalázottan és eltaszítottan, a francia király feleségeként. Goneril és Regan, a szeretetüket egymással versengve kifejező nővérek azonban hamar megtagadják apjukat, egyre terhesebbé válik számukra a királyságot átruházó, de a királyi címmel járó hódolathoz tovább is ragaszkodó Lear.

Shakespeare klasszikus műve mindmáig ható érvényességgel, egyszerre gondolkodtatva és nevettetve mérhetetlen gazdagsággal tud beszélni az emberi kapcsolatok értékéről, de hihetetlen törékenységéről is egyszersmind. Az időben és térben tőlünk távol eső történet a szemünk láttára válik a mi saját élethelyzetünkké.

 

Képek:
Időpontok:
2020.10.28 19:00
2020.10.29 19:00
2020.10.30 19:00
Jegyárak:
3800 Ft
.