.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Emma csöndje
Helyszín: Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Fészek, Pince, 1062 Budapest, Jókai tér 10.
Leírás:

A hétéves Emma más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén..

Gimesi Dóra: Emma csöndje
7 éves kortól

A hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén. A tengeri uborkák ugyanis nem zavarnak senkit. A tengeri uborkák láthatatlanok. Egy nap végletesen legyengült, kicsi kardszárnyú delfin érkezik a kórházba. Egyedül Emma képes megérteni őt, de ahhoz, hogy segíthessen, muszáj másokkal is megértetnie, mi a baj. Ehhez pedig le kell győznie önmagát. Nem lehet többé kicsi, láthatatlan tengeri uborka az akvárium fenekén. 

Az előadás - amellett, hogy érinti a környezetvédelem és a klímaváltozás égetően aktuális kérdéseit - egy különös kislány történetén keresztül mesél az egyén felelősségéről, a barátságról és a bátorságról a kisiskolás korosztálynak.

Szereposztás:

Emma: Alexics Rita
Mama: Megyes Melinda
Papa: Bodnár Zoltán
Vilma néni: Tisza Bea
Félix bácsi: Mult István
2 turista: Rácz Kriszta, Bósz Tamás s.h.
3 orvos: Szívós Károly, Rácz Kriszta, Rácz Kármen

Robi: Mészáros Tamás
Kismarci: Erdei Juli
Andi+Eszti, széplányok: Rácz Kriszta, Dömötör Anna s.h.
Nóra: Rácz Kármen
Samu: Bósz Tamás s.h.
Olivér: Szívós Károly

Iván: Mészáros Tamás
Ingrid: Erdei Juli
Fülöp: Fehér Dani
Malvin: Tisza Bea
Rozi, a narvál: Rácz Kármen
Agy: Mult István
Pepe: Szívós Károly

Külön köszönet Gyevi - Bíró Eszternek a jelnyelvi fordításért.

Képek:
Időpontok:
2021.11.29 10:00
2021.12.04 15:00
2022.01.09 15:00
Jegyárak:
2200 Ft
2300 Ft
.