.

Rendezvény részletes nézet

Cím: Veszprémfest - JAMIE CULLUM
Helyszín: Veszprém Historia Kert, 8200 Veszprém, Remete u. 8.
Leírás:

Az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze, a jazzt, a popot és a rock-ot egyedi megközelítésben ötvöző JAMIE CULLUM lesz a VeszprémFest július 12-i fesztiválnapjának fellépője.

A brit művész elsősorban zongorista - énekesként határozza meg önmagát, emellett azonban kiválóan játszik dobon és gitáron is. Pályafutása során olyan kultikus helyeken koncertezett, mint a Hollywood Bowl és a Carnegie Hall, a Fuji Rock vagy a Glastonbury Fesztivál, de 2016-ban a Fehér Házban megrendezett Nemzetközi Jazznap-on is fellépett számos neves jazz előadó társaságában. Olyan kivételes művészekkel állt egy színpadon, mint Amy Winehouse vagy Billy Joel.

Nem csak előadóként, de zeneszerzőként is sikeres: írt zenét John Cusack és Clint Eastwood filmjéhez is. Ö összesen 9 stúdióalbumot készített, melyekből több mint 10 millió példány talált gazdára. Legutóbbi anyaga - egyben élete első karácsonyi lemeze - 2020-ban The Pianoman at Christmas címmel jelent meg.

Színpadi karrierje mellett rádiósként is dolgozik: jelenleg is főműsoridőben fut díjnyertes heti show-ja a BBC Radio2-n, Európa leghallgatottabb rádiócsatornáján, ahol DJ-ként elsőként mutatott be olyan új jazzsztárokat, mint Gregory Porter vagy Laura Mvula.

Jamie Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a VeszprémArénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, mely egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.

Képek:
Időpontok:
2022.07.12 21:00
Jegyárak:
13900 Ft
16900 Ft
17900 Ft
19900 Ft
.