JOSÉ CURA - argentin dalok és olasz áriák - Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar

Veszprém, História Kert

8200 Veszprém, Remete u. 8.

(esőhelyszín: VeszprémAréna)

José Cura napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott művésze, aki pályafutása során fellépett az összes jelentősebb operaszínpadon, többek között Torinóban, Londonban, Párizsban, Rómában, Prágában és Bécsben is. Legemlékezetesebb alakítását 1997-ben a Berlini Filharmonikusokkal és Claudio Abbadóval Verdi Otellójaként nyújtotta, de Saint-Saëns Sámsonjaként is beírta magát az operatörténelembe.

A negyedik tenorként és a 21. század operacsillagaként is emlegetett Cura több, mint operasztár: érzékeny és sokoldalú művész, aki egyszerre vezényel és énekel mind koncerteken, mind lemezfelvételeken, de zeneszerzőként és rendezőként is jelentős, sőt fotóművészként és divattervezőként is kifejezi magát.

Július 17-én régi barátként, a fesztivál meghatározó művészeként lép színpadra Veszprémben. Neve összeforrt a VeszprémFesttel: 2004-ben az akkor 42 éves művész máig emlékezetes fellépésével indult a fesztivál, amelyet ezt követően 2010-ben és 2018-ban is megtisztelt jelenlétével.

Cura kifejezetten a História Kert közönségének összeállított, Argentin dalok és olasz áriák című programjával készül negyedik VeszprémFest előadására, amelyben Bizják Dóra - zongora, Barbora Kubíková - gitár , Pasztircsák Polina - szoprán és az alkalomra szimfonikus zenekarrá bővülő veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar is közreműködik. Karmester: Mario De Rose.

A História Kertben elhangzó előadásban Piazzola, Carlos Guastavino és Alberto Ginastera átiratok mellett Verdi és Puccini operák, köztük a Nabucco, a Végzet hatalma, a Tosca, a Rigoletto és az Otello áriái közül is válogat.

Időpontok

  • 2024. JÚL 17. SZERDA, 11:00

Jegyárak

  • 10900 Ft
  • 13900 Ft
  • 13900 Ft
  • 15900 Ft
  • 16900 Ft

LEÍRÁS

GALÉRIA